Sponsorointi uutisia

-Helsinki International Porshe show 2016.Sponsoroimme FIALia ja tilaisuudessa esiteltiin uusi laji, working equitation.

-Barokki päivät Ypäjällä. Vuosi 2016 ja 2017. Sponsoroimme PRE rotu mestaruuden.

-FEIRA Lusitanojen kantakirjaustilaisuus ratsastuskeskus AINOSSA 17.9.2017
Sponsoroimme FIALia(Suomen lusitano yhdistys ry)

-RATSASTUSJOUSIAMMUNNAN SM 2017!

Vuoden 2017 ratsujousiammunnan SM-kilpailut järjestetään Orimattilan raviradalla 11-13.8. Tapahtuman järjestävät Etelä-Suomen Ratsujousiampujat Ry (ESRAJA) yhdessä Suomen Ratsastusjousiampujain liitton (SRJL) kanssa.
Perjantai on kisaajien saapumis- ja tutustumispäivä, lauantaina ja sunnuntaina käydään itse kilpailut.
Kisan nettisivut: https://esraja.wordpress.com/sm-2017/

Yhteistyössä:
Pääyhteistyökumppani: Sherwood Shop
Korealainen rata: Jousiammuntaseura Artemis
Unkarilainen rata: Ebm-papst Oy
Suomalainen rata: Lauritzon's

Lisäksi:
Hertsby Stallgård
Luontoäidin Hevoset
Jalkur
Orimattilan Hevosystäväinseura

Linkki vinkki lajista Ratsastusjousiammunta:  https://www.youtube.com/watch?v=vlmGMBz5dzE................................................................................................................................................


Saimme kunnian olla tukemassa hevostaituruuden moniosaajaa Katariina Albrechtia Koreassa 2016 järjestetyissä Ratsastusjousiammunnan MM kilpailuissa.Kenttäratsastus

Kuvateksti

  • Tuija Rosenqvist  http://www.ratsuniitty.net/tuija-rosenqvist.html   & http://www.eventingteamr.net/

Tuija on kenttäratsastuksen kansainvälinen konkari. Monitoimihevosihminen.

Tuijasta voi lukea ylläolevista linkeistä.  • Outi Korkola & tamma Oi Sisi
         ( Saksassa Sanna Siltakorven ja Elmo Jankarin luona valmennuksessa & siitos vuosi.)
Ulkomaan reissut on tehty ja sieltä tuli valtavasti oppia. Kotiin saavuttua Sissi on nauttinut laidunlomasta keskellä kauneinta Suomea, Länsi-Teiskossa.

Lomailun jälkeen on töitä nyt aloitettu hiljalleen tekemään ja metodit määritelty kunnon kohotukseen. Avainasemassa ovat ratsastuksellisesti suoruus, istunnan kuunteleminen ja keveys.
Hyvällä sykkeellä ja perhevoimin edetään.

Sissin elämään on tullut myös eräs taitava serkuntyttö, Viivi. Viivi on 15v nuori ja kilpaillut monia vuosia ratsastuskoulun hevosilla. Hänen haaveenaan on päästä kilpailemaan ratsastuskoulun ulkopuolella. Sissi ja Viivi ovat hyvin tutustuneet toisiinsa ja yhteistyötä rakennetaan luottamuksen pohjalta. Katsotaan kuinka homma etenee!

Meitä kaikkia valmentaa ja Sissiä sääännöllisesti läpiratsastaa ratsastuksen kokenut konkari, Tiina Lilja. Tiina myös kranioi Sissiä tarvittaessa. Kraniosakraalihoito on Sissillä erittäin hyvin toimiva metodi lihaksiston huollossa.

Allekirjoittanut on myös opetellut aromaterapiaa ja aromaterapia onkin otettu myös osaksi Sissin kehon hoitoa. Sissi on syönyt laidunkauden lopussa kuurin Omega3 öljykomboa; hamppuöljy-pellavansiemenöljy-mustakuminaöljy-helokkiöljy-tyrniöljy. Tämä kasviöljykombo on hoitanut niveliä,hermostoa, lihaksistoa,ihoa ja mieltä. Itikkakesästä on selvitty ilman itikkaloimea! Lisätietoa annan mielelläni .

Sissin hyvinvoinnin takeena on kuitenkin edellämainittujen lisäksi luonnollisesti oikeanlainen ruokinta. Yhteistyömme Luontoäidin Hevoset - Nina Viitamäen kanssa jatkuu tiiviisti. Sissin ruokinta on hyvin luonnonmukaista. Ninan oma yksilöllinen yrteistä,juureksista,kasveista ja marjoista koostuva kivennäis-hivenaine seos on avainasemassa! Sen lisäksi Sissi syö kuuriluontoisesti vuodenaikojen mukaan vaihtuvia marjoja ja juureksia. Tähän syksyyn yleiskuntoa kohottamaan ovatkin kuuluneet tyrni ja pihlajanmarjat. Ruusunmarjoja Sissi popsii myös mielellään. Mustan hevosen väriä syventää punajuuri ja se myös hoitaa herkkää ihoa. Hamppu,musta kaura ja chia toimivat protskupuolella. Kaiken kruunaa tietysti kunnon heinä. Se on AINA hevosen päärehu. Sen analyysin perusteella rakennetaan muu ruokinta.

Luonnonläheiset Syysterveiset Outi Korkola ja Oi Sisi
Aromaterapiaan liittyviä tiedusteluja: outi@verdevita.fi
Kuvissa ratsukko Sissi & Viivi.Kuvateksti

Kouluratsastus

Kuvateksti

SPONSORI RATSUKKO WILMA JOENSSON & SIEBE K("Bugatti")

Espanjassa asuva nuori 14 vuotias ratsastaja, jonka ratsastusura alkanut noin 8 vuotta sitten.

Innostus oli alkujaan estepuolella, mutta oman hevosen myötä kiinnostus kääntyi vahvasti kouluratsastuksen pariin. Wilma omistaa upean friisiläis ruuna Siebe K:n tutummin Bugatin.(Folkert 353x Sjanneke M). Bugatti on 12 vuotias,tasoltaan tällähetkellä HeA.Syntynyt Hollannissa ,mutta ostettu nuorena Espanjaan ,jossa polttomerkki maan tapaan annetaan omistajansa mukaan, tässä tapauksessa Siebe K sai Bugatin logo merkin itselleen ja tästä juontaa myös lempinimi Bugatti.

Kilpaileminen on ratsukolle jo tuttua ja lähes jokaisesta kilpailusta ovat napanneet joko 1. tai 2. sijan.

Ratsukko rakastaa treenaamista ja ovat asenteeltaan kypsiä kohtaamaan kilpaurheilijoille vaadittavia asioita.

Tavoitteena ratsukolla on kavuta korkealle sekä säilyttää vahva side toisiinsa.Yksi upeista tavoitteista on siis myös säilyttää yhteistyö ja kehittyä yhdessä. Hevonen ja ratsastaja ovat kasvaneet yhdessä. Tällähetkellä ratsukko siirtyy aluetasolle, joka espanjassa käytännössä tarkoittaa kansallista tasoa. Nuorten luokissa ei ole esimerkiksi harvinaista nähdä olympiaratsastajiakin kilpakumppaneina. Wilma on kilpailemista rakastava ratsastaja ja innokas kohtaamaan haasteita. Valmentajiltaan erittäin positiivisen palautteen siivittämänä, voimme olla varmoja, että Wilmalta ei into ja asenne lopu. Nähtäväksi jää tulevaisuudessa, riittääkö Bugatin kapasiteetti olemaan kehittyvä kilpahevonen, nyt kuitenkin nuori ratsastaja keskittyy ikiomaan friisiläiseensä ja etenee päivä kerrallaan, mutta tavoitteellisesti.

Kehitystä ovat edesauttaneet valmentajat Jayne Grimshaw , joka puolestaan itse valmentautuu myös Daniel Martin Doxxin opissa. Antonio Serrano Silva toiminut aiemmin valmentajana sekä nyt ahkerasti valmentajana toimii myös Riina-Maija Palander ,unohtamatta Krista Kotokorpea ,joka myös meille monille suomalaisille on tuttu hevosalan yrityksestään Cavalga Spain.

Wilma ja Bugatti ovat siis sangen hyvässä huomassa.

Olemme otettuja saadessamme liittyä tukijoiden vahvaan joukkoon ja edesauttaa omalla panostuksellamme Wilman ja Bugatin etenemistä ratsastuksen eliittiin maailmaan, hevosen luonnollisen hyvinvoinnin lähettiläinä.


 Wilma & Bugatti myös somessa aktiivisesti

     instagram: @bugattithefriesian

https://www.facebook.com/wilma.joensson

*********************************************************

  • Anu Ojala & suomenhevosori Preussi
  • "Preussi eli tutummin Reiska on erittäin hyväluontoinen ja kiltti 6-vuotias voikko suomenhevosori. Kantakirjattu R-suunnalle lokakuussa 2014. Ori omaa myös erittäin hyvän estekapasiteetin ja tulevaisuudessa ori nähdään ratsastajansa Emmin kanssa esteradoilla. Ensi vuosi on kuitenkin pyhitetty tammoille. Ori periyttää mm hyvää luonnetta. Ensimmäinen varsa Levälän Untuva on kasvattajan kertoman mukaan erittäin fiksu ja luonne 10+. Reiska on hyvällä tavalla leikkisä ja yrittää aina miellyttää ihmistä sekä ratsain että kärryillä. Orilla voi ratsastaa tai ajaa kuka tahansa. Toimii moitteettomasti kaikissa tilanteissa. Ori on aina ollut kiltti ihmiselle ja muille hevosille. Astutustilanteessa Reiska on herrasmies ja astuukin vain luomuna. Oriin voi halutessaan tulla tutustumaan Vaalimaalle jossa asuu. Reiska on ollut nykyisellä omistajallaan varsasta asti. Tämä hevonen on oikea aarre josta en luopuisi ikinä! -Anu-


PARA ratsastus

 Sponsoroimme  Paraurheilja Anna Norrgårdia hänen tavoitteellisella tiellään. Anna on 31 vuotias, vuonna 2006 vammautunut nuori nainen.

Vammaisratsastajana Anna on uusi, mutta Annan urheilutausta on kuitenkin vammautumisestaan huolimatta laaja. Ennen onnettomuutta Anna ratsasti useita vuosia harrastemielessä ja kilpaili nuorempana seuratasolla menestyksekkäästi mm hiihdossa ja maastojuoksussa, joten kilpailuvietti ja määrätietoisuus korostuvat Annalla luonteenomaisesti.
Ennen vammaisratsastuksen aloittamista Anna on ollut mukana voittamassa avomeripurjehduksesen SM kultaa 2015 team X-sail racingin kanssa. Hän on myös muutaman kesän kilpaillut "terveiden" kanssa jollapurjehduksessa osallistuen myös SM-kilpailuihin. Vammoistaan huolimatta Anna juoksi myös Helsinki city Run puolimaratonin 2013.

Vammaisratsastus on viime vuosina noussut merkittävästi esiin mm MM- ja Paralympiakilpailuissa.
Vammaisurheilijoiden esimerkki antaa uskoa ja tsemppiä ihan jokaiselle aloittevalle urheilijalle ja harrastajalle. Jälleen 2017 Urheilugaalassa on Vuoden urheilija ehdokkaana mm Leo-Pekka Tähti(joka valittiin vuoden urheilijaksi).

Anna edustaa parhaimmillaan vammaisurheilua-vaikeuksien kautta voittoon- Anna on esimerkillinen, periksiantamaton urheilija, joka on asettanut päätavoitteeksi Tokion Paralympialaiset 2020!

Mikään ei estä Annaa saavuttamasta tätä!

Luontoäidin hevoset yritys on hevosten hyvinvointiin luonnon avulla hyväksikäytettävien luonnonantimien ja perinnetetojen ja-tapojen tuotteita ja neuvoja tarjoava yritys ja on luontevaa tuoda Annankin hevoselle tukea luonnosta ja Anna itsekin on kiinnostunut kaikesta terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Urheilu ja tiivis kilpaileminen on myös kuulunut omaan elämääni lapsuudesta alkaen ja liikuntaharrastukset ja siihen liittyvät kilpailu- ja vaatimustaustat ovat siivittäneet myös omia lapsiani elämässään. Meitä kaikkia siis yhdistää halu liikkua, halu edetä elämässä, kohti päämäärää, jonka voi saavuttaa hyvinvoivana ja onnellisena, yhdessä.

Lisää Annasta voit lukea linkistä: http://yle.fi/uutiset/3-8791641

Ja tutustumaan Annan ja hänen tiiminsä fb täältä: https://www.facebook.com/dressage.annanorrgard/?fref=ts

Kuvia tulossa lähiaikana.
Sponsoimme myös tapahtumia ja tilaisuuksia, seuroja ja yhdistyksiä.

Näistä lisää mm kasvatustilamme sivuilla www.studfarmojeroso.kotisivukone.com