Luonnolliset vitamiinit

 

2.6.2010_004.jpgLuonnon vitamiinit ovat merkitsevästi erilaisia kuin tavalliset keinotekoiset vitamiinit. Yleisesti ottaen vitamiinivalmisteet ovat synteettisiä. luonnossa vitamiinit ovat kuitenkin aina sitoutuneina suurikokoisiin molekyylikomplekseihin, rasvoihin, hiilihydraatteihin ja proteiineihin. Luonnollinen muoto on jopa 4-5 kertaa imeytyvämpi, pysyvämpi ja myrkyttömämpi kuin synteettinen versio.

Hevonenkin on sitä mitä syö.

Lukuisat viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että luonnollisilla eli bio-orgaanisilla vitamiineilla on tehokkaampi vaikutus hyvinvointiin kuin tavallisilla synteettisillä vitamiineilla. On paradoksaalista, että luonnollisten vitamiinien tarve silti tyydytetään keinotekoisilla vitamiineilla. Elimistöä ei voi loputtomasti huijata ilman terveysriskejä.

 

 

 

Luonnollinen vai synteettinen?

Kaikki ovat sitä mieltä, että vitamiinit olisi saatava luonnollisina siksi, koska niissä on faktoreita, joita elimistö tarvitsee ennemmin tai myöhemmin jossain vaiheessa elimistön toiminnassa. Synteettiset valmisteet eivät sisällä näitä tekijöitä. Luonnolliset vitamiinit ovat kaiken lisäksi paremmin elimistön hyödynnettävissä ja monta kertaa tehokkaampia kuin keinotekoiset. Elimistö pystyy tosin kompensoimaan luonnollisten vitamiinikompleksien puutetta liittämällä keinotekoisia vitamiineja osaksi solujärjestelmää, mutta elimistön optimaalista toimintakykyä rasitetaan suurilla määrillä näitä aineita. Luonnollisten vitamiinikompleksien puute kehittyy pitkällä aikavälillä aiheuttaen erilaisia hankalasti määriteltäviä toiminnallisia oireita. esim kaikki ei aina ole kaviokuumetta, vaikka oireet olisivat täysin samat.

 35242_1460049014859_1042420314_31332990_3768004_n1.jpg

Luonnollinen on tehokkampi

luonnossa vitamiinit muotoutuvat niin monimutkaisesti, että niitä ei voida jäljitellä. Onkin pantu merkille, että tietyt sairaudet, kuten esim immuunijärjestelmän ja elinten toiminnalliset häiriöt, sekä ennenaikaiset rappeutumis sairaudet ovat yleistyneet, vaikka vitamiinien käyttö nykyisin on yleisempää kuin koskaan ennen maailman historiassa.

 

Luonnollisten vitamiinikompleksien puute altistaa iatrogeenisille sairauksille ja lisää sairastumisalttiutta

 

                                                                               (kuvassa Emmi Viitamäki)

Luonnollisten vitamiinikompleksien puuttuminen         solujärjestelmästä aiheuttaa sellaisia subkliinisiä puutosoireita, joiden on yleensä ajateltu johtuvan esim psykosomaattisista syistä. Tieteellisistä osoituksista huolimatta tämä on jätetty huomioimatta, vaikka tiedetään, että luonnollisten vitamiinikompleksien puutos voi aiheuttaa mitä tahansa niistä oireista, joihin liittyy psykoneuroottistakin taudinkehitystä ja lisääntynyttä ahdistuneisuutta. Tilastojen mukaan 40% näistä oireista kärsiviä hoidetaan pelkästään neurologisesti, vaikka tiedetään, että elimistö ei olisi niin altis tämän tyyppisille sairauksille, jos se olisi riittävästi ravittu. Esim head shaking?

 

Minkälaisia ovat sitten tyypilliset vitamiinien ja hivenaineiden puutos oireet? muutamia esimerkkejä:

Fyysinen ja henkinen uupumus ja mielenkiinnottomuus

Tehottomuuskarjalan_matka_0061.jpg

Vastenmielisyys, ärtyneisyys

Painon hallinta, verensokerin hallinta, verenpaineen hallinta sahaa edes takaisin/epätasapainossa.

Ruokailuun liittyvät haluttomuudet tai ylensyönti into

Lihaksiston epätasapaino(jäykkyys,velttous)

Keskittymiskyvyn vaikeudet

Harjan, karvan, jouhien irtoaminen

Sarveisaineiden laadun heikkeneminen

Pigmenttihäiriöt

Iho oireet kuivuudesta liika rasvoittumiseen

Ihon herkistyminen valolle

Ihon herkistyminen ulkoisille ärsykkeille esim itikat

Melanooma riskin kasvu

Ruuansulatusjärjestelmän häiriöt

Näköön liittyvät heikkenemiset ja silmäoireet

Hermoperäiset tulehdukset esim puutumiset,säryt,tunnottomuudet

Heikentynyt vastustuskyky, infektio herkkyys toistuvat hengitystieoireet ym

Haavojen huono paraneminen

Pintaverisuoniston katkeilu

Suu ja ien ongelmat

Alopekia= rajoittunut karvan lähtö

Hiiva- ja sieni- infektiot

verensokeritason reilu kohoaminen ilman selitettävää syytä

Verenkiertohäiriöt

Luuston heikentyminen ja viivästynyt kasvu nuorilla Tai liian nopea kasvu joka johtaa nivelrikkoihin ym

 

Ei siis ehkä käytännössä annetakaan liikaa tai liian vähän vitamiineja(jota moni pelkääkin ja epäileekin), vaan väärässä muodossa.

"Sairaudet ovat helpommin hoidettavissa, kun tiedämme miten terve keho toimii"