Yhteystiedot

Nina Viitamäki
Käenkuja 6
38210 Sastamala
0400505581
nina.viitamaki@kopteri.net

y-tunnus:2252564-1

Työnkuvan ja kiireellisyyden vuoksi YHTEYDENOTOT ENSISIJAISESTI SÄHKÖPOSTILLA.(voit myös jättää tekstiviestin)
.........................


Hyvät asiakkaat,
Työmäärä on verstaalla kasvanut vuosien aikana runsaasti, kiitos siitä aivan kaikille. Tällä hetkellä töitä on paljon(voi jo puhua ylityöllistymisestä) ja otan tilausjärjestyksessä työt vastaan. Päivät kuluvat aamun pimeimmistä tunneista iltaan tummaan asti. Toivon ymmärrystä tilausten odotteluissa. (Toimitusaika on n 3 viikkoa->)Vastaavia yrityksiä Euroopassa on vähän ja kun valtaosa perustuu yksilöityyn hoitoon ja sen suunnitteluun, on jono usein pitkä. Muistathan hyödyntää jälleenmyyjiämme ja piipahtaa esim Tampereen Teivossa hevoskuntoutus EKOHEPOON(www.ekohepo.fi) ja siellä idylliseen yrttipuotiin. -Nina/Luontoäidin hevoset-


...............................

Kuvat ja avustus
Tiia-Mari Piranen
tiiamari.piranen@gmail.com
...............................

NETTISIVUILLA MENEILLÄÄN PÄIVITYSTÄ KOSKIEN NETTIPUOTIA. PAHOITTELEMME TILAPÄISTÄ KESKENERÄISYYTTÄ!

Hae sivuilta

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla: 501886 kpl

Keskustelu

« Takaisin | Vastaa viestiketjuun


jemppa87 Hyödyllisimmät yrtit? 29.5.2011 21:30
Hei!

Kesä tekee tuloaan ja kiinnostaisi kerätä yrttejä talven varalle.Mitkä olisivat sellaisia "perusyrttejä",joita voisi kerätä?

Sunset Re: Hyödyllisimmät yrtit? 30.5.2011 18:05
Tämä kiinnostaisi minuakin! Olen kerännyt nyt kuusenkerkkiä, nokkosia ja voikukkia. Loppukesästä täytyy vielä hamstrata ruusunmarjoja varastot täyteen.. :P Mitkä vielä olisivat hyviä?

Mutta kuinka on tuon nokkosen laita.. Kannattaako sitä kerätä (terveelle) hevoselle? Alunperin sain nokkosesta semmoisen käsityksen, että sitä on kerättävä ja paljon, mutta jossakin keskustelussa (tällä sivustolla) nokkosesta tuli esiin paljon negatiivista..

Nina V. Re: Hyödyllisimmät yrtit? 9.6.2011 8:58
Hyödyllisimmät yrtit kohtaavat optimaalisen käyttötarkoituksen kun hevosen omat tarpeet tiedostetaan.Mikä on toiselle hyödyllisintä, on toiselle heikkous.
Nokkonen on yleishyvä kasvi kts www.armatti.fi mutta ei suinkaan sovellu kaikille.
terveelle hevoselle annetaan yleisinä kuuriena ylläpitämään olemassa olevaa hyvää peruskuntoa.sairaille ja toipilaille eri anto ohjeet,kroonikoille jokin kasvi / kasveja annetaan kroonisesti jne.

Jos siis joku kertoo kasvista hyvää, voi toisen negatiivinen mielipide sisältää täysin oikean perustelun,omalla kohdalla johtuvista syistä.

Kuitenkin ns maatiaiskasvit ovat helposti tunnistettavissa, helposti kerättävissä ja helpohkosti kuivattavissa.
Sellaisa ovat esim koivun,pajun ja muiden lehtipuiden kerput.
Havupuiden neulaset ja oksat, mutta niitä ei kannata kerätä talvenvaralle,sillä kuivuvat melkein polttopuiksi, joten talvella kannattaa havupuidenoksat ottaa puusta silloin vasta(huom! lupa!!)

Voikukka on hyvä, moneen eri tarkoitukseen
Marjapensaiden lehdet

Määrällisesti toki tuorekasvia täytyy kerätä isoja määriä jos haluaa syöttää ns talven yli.
pelkästää esim kottikärrylinen nokkosia kuivuu hädin tuskin kiloksikaan.

Siksi ns kotikeinoista paras,helpoin ja yksinkertaisin on kerput.Joista voi musertaa ja ripotella halutessaan muun ruuan joukkoon esim kasvien lehdet ja heittää varret ja oksat heinien joukkoon ja ajankuluksi laitumille syötäväksi.

Pihlajan marjat ovat kiitollisia kerättäviä,happamuutensa ansiota ne eivät homehdu.kivaa on tehdä marjoista myös kimppuja ja kerppuja ja kuivattaa alaspäin.ovat lopputalvestakin vielä ihanan värisiä.
hyviä mahahaava ja kaviokuume hevosille.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: