Yksilöllinen hoito, parasta hoitoa

 

kuva013a.jpgMiksi minun hevoseeni ei tehoa hoidot, miksi minun hevoseni sairastaa, vaikka naapurin hevonen ei. Miksi minä kiikutan kerta toisensa jälkeen hevostani klinikoille ja lääkäreille ja tuntuu että samat hoidot ei tehoa omaan rakkaaseen eläimeeni, vaikka muut tuntuvat saavan apua.

Kyse ei ole tahdonvoimasta tai motivaation puutteesta, Kyse ei ole välttämättä epätietoudesta tai –taidoista, vaan siitä tosiasiasta, että olemme kaikki geneettisesti erilaisia ja meillä on erilaiset tarpeet. Näin ovat asiat myös hevosilla. Ravinteiden osalta hevosia pidetään yhä samanlaisina. Eli jokaiselle hevoselle tulisi antaa samoja ravintoaineita.

 Tämä ei kuitenkaan ole totta. Kyse lienee siis eräänlaisesta ruoka-aine ympyrästä josta jokaisen tulisi saada tiettyjä ravintoaineita joka päivä,mutta yksilölisesti eri määriä? vai mitä se tarkoittaa?

 

 Me olemme kaikki geneettisesti ja energeettisesti erilaisia!

Koska olemme geneettisesti ja energeettisesti erilaisia toisten on vaikeampi laihtua, pysyä terveinä ja voida hyvin. Tarvitsemme ruokavaliota, joka tieteellisiin tutkimuksiin perustuen ottaa huomioon yksilölliset tarpeet.

Toisen hevosen ravinto voi olla toiselle hevoselle ”myrkkyä keholle”.

Vaikka kehontoimintaan kuuluu tietyt toimintaperiaatteet ja keholla on omat fysiologiset ja anatomiset käyttöalueet, elintoimintojen suhteen, on muistettava, että ei voida hoitaa kahta hevosta samoin ainein, samoin kaavoin. Miksi ei?

Kaikilla on oma persoonallinen elinkaari, siihen sisältyy omanlainen elintoimintojen rytmi solunesteen ja veren koostumuksesta lapsiveteen ja kyynelnesteeseen. Mukaan lukien syke, veriryhmä, ominaistuoksu, hormonaalinen kierto ym.

Tiedättehän DNA:n, silmien sidekalvojen persoonallisuuden salat, sormenpäiden kuviot, syljen ominaisuuden, sarveisaineiden rakenteen jne. Näitä ei voida matkia kuin geenimanipuloinnilla. Kahta samanlaista ei 100% ole luonnossa, ei edes identtiset kaksoset ole täysin identtisiä.

Olemme yksilöitä, kasvit, eläimet, ihmiset jne.hevostelua_0201.jpg

Perusasioita pitää noudattaa, on olemassa punaisia lankoja meille eläville, olipa ne ruoka-aineympyröitä tai mitä tahansa elintoimintojen ja elämän jatkuvuuteen liittyviä yleisohjeita.

Kuitenkin hoidoissa yksilöllisyyden painopiste on häilyvää ja unohdettuakin. Jokainen äiti tietää kuinka erilaisia voivat omat lapset olla, vaikka olisivatkin samoista aineista, samoilla muoteilla räätälöityjä. Toinen voi kuitenkin olla tumma, toinen vaalea, toinen pullea toinen langan laiha.

Toinen tykkää makeasta, toinen himoitsee suolaista jne.

Näin on myös hevosilla!

 Rodut poikkeavat toisistaan, vaikka hevoset ovatkin hevosia ja niiden perustarpeet samat?Vai onko? Oletko miettinyt miksi esim Islannin hevosilla on useinmiten ihovaivoja Suomen kesässä? Taimiksi joku toinen rotu sietää enemmän teollista ruokaa?

Miksi joku saa anafyllaktisen shokin itikan puremista, kun taas toinen saa apua mehiläispistoista samaan vaivaan?

Kaikkeen löytyy samankaltaisia selityksiä ja erilaisia "totuuksia".Pärjäisikö Pohjolan kalpeaihoinen samoin Afrikan pilvettömän taivaan alla tumma ihoisen "lajitoverinsa" lailla?

 

Tietyt ominaisuudet seuraavat hevosten sukupuuta, toiset ovat kovia juoksemaan, toiset hyviä seisomaan.

Toiset siroja, toiset raskaita. Kuka millainenkin.

Kuitenkin jokaiselle hevosellakin on oma sielumaailma, omanlaiset fyysiset ominaisuudet, elintoimintojen kaavat jne.

Naapurikarsinassa asuva täysveli saattaa kärsiä helposti lihasvammoista tai väsymyksestä tai olla helposti ähkyyn taipuva, vaikka on täysin samaa sukua, syö samanlaista ruokaa, liikutetaan ja eletään ns samankaltaista elämää.

Siksi ja monen muun asian vuoksi painotan itse hevosten hoidossa yksilöllisyyttä ja sen luonnollista huomioimista. Kun laadin hevosille hoito ohjeita, otan jokaisen hevosen omana yksilönä ja täten ei ole olemassa valmiita ohjeita kunkin ongelman- tai sairausryhmän hevosille. On olemassa erilaisia iho-oireita, hengitysoireita, suolisto-oireita, kiimahäiriöitä jne. Hevonen on kokonaisuus fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti, niillä on omanlaiset henkiset tasot ja omaavat jokainen ihan persoonallisen oman itsensä.

Yksilölliseen ja täten laadkuva015a.jpgukkaaseen hoitoajatteluuni pyydän mukaan myös kollegoiltani apuja ja hevoselle annetaan mahdollisuus saada kokonaisvaltainen hoito käyttäen myös esim homeopatiaa, hierontaa tai muita hoitomuotoja laatimieni kasvihoitojen tueksi.


 

Hoitokasveja/-aineita saat yksilöllisesti räätälöitynä seuraaviin ongelmiin/ tarpeisiin:

-Silmäongelmat, suu- ja limakalvo- ongelmat

-Ihon eri tarpeet kesäihottumasta haavan hoitoon

-Luuston ja nivelistön eri tarpeisiin

-Mielialan/ hormoonien hoitoon(oriit, ruunat,tammat)

-Gastronomiset tarpeet

-Sarveisaineisiin kohdistuva hoidon tarve

-Tiineyteen liittyvät asiat

-Vieroitus, varsomis, varsa ja nuorikko aikakausi hoidot

-Hengitys

-Lihaksisto

-Kokonaisvaltainen mobilisaatio

Ym.

KASVEJA JA LUONNON MUITA TUOTTEITA TERVEYDEN YLLÄPITOON JA SAIRAUDEN HOITOON!

 

Yksilöllisesti, sinun hevosesi vuoksi!

”Älä hoida hevosesi haavaa, vaan hoida koko hevonen”